Junioři přišli o výhru v nastavení

Nezvládnutý závěr stál rezervu vítězství nad Milevskem.

Junioři přišli o výhru v nastavení

Při čekání na veledůležité pondělní utkání A-týmu v Olomouci si příznivci Klokanů mohli zkrátit chvíli návštěvou Ďolíčku, kde se v rámci 22. kola divizní skupiny A opět představila naše juniorka, jejíž zápasy na jaře rozhodně nepostrádají zajímavost. Soupeřem jí byl tentokrát tým z Milevska a ani toto utkání nebylo z pohledu míry interesantnosti výjimkou, byť s poněkud trpkým koncem pro nás.

Juniorka se po nepovedeném podzimu chce se svým divizním působením rozloučit co nejlepším umístěním a právě Milevsko před tímto kolem představovalo jednoho z blízkých konkurentů z vyšších pater tabulky. V případě vítězství bychom stáhli jeho náskok na 11. místě na pouhý bod. Oproti minulému kolu v Tachově, kde se představila sestava ryze juniorského věku bez posil z A-týmu možnosti posílit tým tentokrát trenér Slezák využil, a tak Havránka v brance nahradil Marek a na pravém kraji záložní řady se místo Petličky představil Kraják.

První poločas nenasvědčoval nic tomu, že by se v prosluněném Ďolíčku mělo sehrát dějství vpravdě s katarzním koncem. I přes fakt, že herní projev byl v první půli oboustranně vyrovnaný, dokázali si mladí Klokani vybudovat dvěma povedenými akcemi pohodlný dvougólový náskok. Úvodní gól padl po čtvrthodině hry, kdy Ludvík vybídl ke skórování Krajáka, ten si v rozhodujícím okamžiku sice ukopl míč, avšak jeho následný centr snášející se patrně do branky ještě hlavou pojistil dobíhající Ardelt. Druhý gól měl podobný zárodek. Šplíchal obloučkem vyslal do šance Reina, který si počínal již o poznání lépe než Kraják, vyběhnuvšího gólmana Hiorka dokázal přelobovat, a rozjásal tak podruhé ochozy čítající zhruba 400 diváků, pět psů a také minikotel milevských fanoušků. Kromě těchto dvou akcí se hra odvíjela povětšinou od vápna k vápnu, a když už se jeden či druhý aktér dostal na dostřel branky, postrádalo toto útočné snažení patřičný důraz a hlavně přesnost.

Potřebný spád a náboj získalo utkání až s příchodem druhého poločasu. Bohužel to však byli naši hráči, kdo postupem času i přes mírné herní zlepšení začal tahat za kratší konec. Milevští projevili velkou touhu dovést zápas alespoň do remízového konce a brankář Marek musel ze svého repertoáru vytáhnout hned několik dobrých zákroků. Definitivně rozhodnout utkání v náš prospěch mohl v 66. minutě Ondráček, jehož vyslal do šance Ludvík osvědčeným receptem na prolomení milevské obrany – přihrávkou do běhu mezi obránce – ovšem brankář hostí se tentokrát vyznamenal. V posledních dvaceti minutách pak začali hráči Milevska stupňovat svůj tlak a o zajímavé situace v závěrečné pasáži hry nebyla nouze. Notná dávka štěstí se na naši stranu přiklonila při střele Kosíka, při níž se míč od břevna odrazil zpět na brankovou čáru. Na problémy si poté naši hráči ještě více zadělali po ruce Ondráčka v pokutovém území. Nemohlo následovat nic jiného než pokutový kop a Ondráček si navíc vysloužil druhou žlutou kartu a tedy i vyloučení. Kapitán hostí Suchan však s nabídnutou příležitostí nepochodil u brankáře Marka, který vystihl směr jeho střely a uvrhl milevské ještě do větší gólové beznaděje, kterou Marek umocnil ještě výborným zákrokem po střele Komárka v 83. minutě.

Když už se zdálo, že klokaní obranná hráz tlaku odolá, přišla závěrečná pětiminutovka, kterou budou chtít naši hráči jistě co nejrychleji vymazat z paměti. Po šanci střídajícího Šedivého, který při postupu z poloviny hřiště už neměl dostatek sil na přesnější zakončení, přišel v 87. minutě „žlutý“ faul Vybírala na Škulinu, a jelikož i on měl už jednu žlutou kartu na kontě, přišlo naše druhé vyloučení. Hned o minutu později dokázali hosté početní výhody využít a vstřelit kontaktní gól. Přímý kop a následnou střelu dokázal ještě Marek odvrátit, ne však už dorážku Bozděcha. Euforické pocity na jedné straně a smutek a vztek na druhé pak stejný hráč spustil v nastaveném čase svým vyrovnávacím gólem, který stvrdil nakonec zaslouženou remízu 2:2.

Nespokojenost s předvedenou hrou se po utkání zračila v očích trenéra Slezáka i samotných hráčů. „V prvním poločase, který jsme sice vyhráli 2:0, nebylo nic z toho, co si říkáme směrem k zápasu, na co se upozorňujeme a co po sobě vyžadujeme. Ve druhém poločase přišlo herní zlepšení, ale u hráčů jsem i tak postrádal agresivitu a zapálení pro výsledek,“ shrnul zápas trenér Slezák. Zároveň objektivně pochválil výkon našeho dnešního soupeře: „Kdybych opomenul branky a díval se na průběh zápasu, tak soupeř mohl dnes pomýšlet i na tři body.“ Lapidárně zhodnotil výsledek autor nahrávky u naší druhé trefy David Šplíchal: „Jsme dementi, takhle si nechat vzít zápas.“

Po druhé remíze v řadě nyní juniorka zaujímá v tabulce 14. místo, které bude mít možnost vylepšit v následujícím dvojitém derby. Nejprve se v pátek utká na Julisce s rezervou Dukly a ve středu 2.5. opět v Ďolíčku ve vršovické bitvě se Slavií B.